Igår var vi på hundutställning här nära. Alla av oss var inte helt nöjda med tillställningen eftersom den inte var lika som man läst i barnböckerna. Efteråt for vi int till centrum för att testa på pizza vid Vaelsa - Taveran e Ristorante, på Norra Esplanaden vid salutorget. Fast S nu varit kökschef för båda ställena där i över 1 år har jag på något konstigt sätt aldrig tagit mej dit. Kanske för att jag inte blir allt för upphetsad av restaurangmat. Hursomhaver, nu har dom köpt in en pizzaugn dit där de bakar äkta italienska pizzor, degen gottas i 72 timmar innna den gräddas, allt är gjort från scratch, inga halvfabrikat, inget som inte är färskt används. Bottnet, alltså bottnet, det är SÅ knaprigt och tunnt (gräddas på 6 minuter!) och alla andra pizzerior får slänga sig i väggen efter det här. När man håller i pizzakanten viks den inte ner som vanliga pizzor utan hålls rakt ut. Fyllningarna är också italienska (förstås), av den finare sorten. Detta är alltså fine dining pizzor. Exempel är kallrökt lax , lufttorkad skinka, grönkål, färsk korv. För den våghalsige finns en pizzor med nypotatis och päron (!).
Och nej, detta är inte ett inlägg med någotsomhelst samarbete, ifall nu någon skulle misstänka det.
Bild lånad från hemsidan |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar