MA

MA
MA

torsdag 17 september 2015

Om att bo med en kock

Folk blir ofta helt till sig och "avis" när de hör jag bor med en kock. Och inte vilken som helst utan en som nu blivit befordrad till kökschef över två restauranger (skrytskryt). Jaa poängen med skrytet är att min kock faktiskt är skillad.

Hursomhelst det som folk tror är att jag äter gourmetmat dagarna i ända. Så är inte fallet. Dels för att det ofta är jag som lagar mat eftersom jag är hemma vid matlagningstider, dels för att jag inte tycker om mat som man ska tycka om. Typ en saftig, rare nöt innerfilé. Skulle aldrig hamna i min mun. Men, detta har ju S nog lärt sig på 4 år så han är bra på att anpassa maten till sånt jag äter. Jaja, liti krantto får man va.

Igår lagade han en rätt där han bara plockade ihop saker som fanns i kylen (haha, det skulle inte kanske ha sett lika bra ut om jag hade gjort samma plockihopmat) Rödbetor, morötter, kål, broccoli, parmesanchips och sen gjorde han en marinad till kycklingfileér som grillades på en "grillplatta" man lägger ovanpå vanliga spisplattorna.

Detta blev gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar