MA

MA
MA

lördag 29 augusti 2015

The cake of your dreams

Det kom förfrågan på recept på kakan i föregående inlägg. Och naturligtvis ska ni få det! Kakan smakar lika gott varm direkt ur ugnen som kylskåpskall dagen efter. Men förvänta er inte att kunna bjuda på den sen på kvällen för den försvinner som smör i solen! Superenkelt recept dessutom.

Cookiedough-oreo-browniekaka

För brownielagret:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
0,5 msk salt
2 msk vaniljextrakt ( jag använde vanligt vaniljsocker)
2 stora ägg
1,25 dl mjöl


  • Smält smör i en kastrull. Vispa ner socker och kakao när smöret smält. Ta bort från plattan. Tillsätt salt, vaniljextrakt och ägg och vispa ihop. Vispa ner mjölet och ställ skålen åt sidan.
Cookie-doughlagret:
120 g smör
0,5 dl farinsocker
1,75 dl socker
1 st ägg
1.25 tsk vaniljextrakt
3 dl mjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk natriumkarbonat (jag hade det inte hemma i skåpet men det tycktes funka utan)
0,5 tsk bakpulver
2 dl krossad choklad


  • I en ny skål vispar du rumstempererat smör med sockren. Tillsätt ägg och vaniljextrakt. Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop.
Oreolagret
1 pkt oreokex, dominokex eller liknande

Sätt ugnen på 180 grader. Tryck ut cookiedoughsmeten i bottnet på en form. Rada ut kexen ovanpå. Häll till sist på browniesmeten och in i ugnen ca 30 minut. Följ med hur kakan ser ut och gör ett stickprov så ser du när den är klar att tas ut.

Baka och njut, ni kommer inte att ångra er!

2 kommentarer:

  1. Oh, tack så mycket!! Ska spara receptet för framtida behov!! :)

    SvaraRadera
  2. Gör det. Det är verkligen värt att testas! :)

    SvaraRadera